“HiCores support
var avgörande i vårt beslut”

Handeln är en bransch i snabb förändring och för att anpassa verksamheten valde Klippan Yllefabrik att investera i ett nytt kassasystem. För att verksamheten alltid ska vara i gång är det viktigt att både ordinarie personal och sommarvikarier snabbt kan komma in i sitt arbete, berättar Petter Magnusson som är vd.

Familjeföretaget Klippan Yllefabrik i Skåne grundades redan 1879. I dag arbetar fjärde och femte generationen sida vid sida för att fortsätta utveckla företaget. Verksamhet och produktsortimentet har förändrats genom åren, men unik design och god kvalitet har alltid stått i fokus.

Petter Magnusson berättar att de alltid använder naturmaterial samt väljer ekologiska alternativ i största möjliga mån när de tillverkar plädar och filtar, som de sedan säljer i sin butik och via återförsäljare.

– Den största delen av försäljningen sker via återförsäljare och 50% går på export där de största exportländerna är Danmark, Tyskland och Japan. Handel direkt till konsument sker endast via vår butik här i Klippan och det är en viktig och växande del av vår verksamhet där vi både säljer ordinarie sortiment samt även har en outletdel, berättar Petter.

När det var dags att byta leverantör av butiksdatalösning för fabriksbutiken föll valet på HiCore Retail.

–HiCores support var avgörande i vårt beslut, eftersom de kan handelsbranschen. För oss är det viktigt att vi snabbt kan få svar om vi har frågor så att verksamheten inte blir drabbad.

Det gick snabbt att komma in i systemet och det är enkelt att arbeta med alla funktioner, berättar Petter.

– Först och främst tar vi självklart betalt, sedan använder vi oss av lagerhantering och returer, när det behövs. Statistikdelen är en annan väldigt bra del, den hjälper oss med att ha rätt sortiment, så att vi i slutändan får så bra vinst som möjligt.

Klippan Yllefabrik tar fram textilkollektioner i samarbete med kända formgivare.

– Vi betalar royalty till våra designers och dessa måste kategoriseras på varje artikel, vilket görs enkelt i HiCore Retail.

– Vi märker också att det sker en snabb utveckling av systemet, vilket är välkommet eftersom vi verkar i en föränderlig bransch, avslutar Petter.